Kuusamon Uistin Oy

Kokeile syvältä!

Kalat eivät aina oleskele rantojen tuntumassa matalassa vedessä. Esimerkiksi kovimpien kesähelteiden aikana etenkin lohikalat painuvat syviin vesiin. Lohikalat ovat viileänveden kaloja, jotka hakeutuvat kesällä seisovassa vedessä pohjan tuntumaan etsimään viileää vettä. Sama pätee myös isoihin haukiin ja kuhiin. Kalastaminen ilman apuvälineitä syvältä voi olla hankalaa. Turvaudu silloin Kuusamon painouistimiin, painosyvääjiin ja etäpainoihin, joiden avulla pystyt kalastamaan tehokkaasti useamman metrin syvyydestä.

 

Vanha perinteinen painouistin
Painouistin on yksi vanhimmista kuhankalastuksessa käytetyistä vieheistä. Tavallisimmin vetouistelussa sitä käytetään uistimen rinnalla, mutta voit kalastaa myös pelkällä painouistimella. Tiesitkö, että läänikohtaisella kalastusluvalla saat käyttää uistinta ja painouistinta samassa siimassa? Viritä painouistin seuraavasti: Kiinnitä noin vavan mittaisen tapsin toiseen päähän kolmioleikari ja toiseen uistin. Kolmioleikarin toinen haara kiinnitetään virvelin siimaan joko solmulla tai uistinlukolla. Kolmanteen haaraan sidotaan noin 30 cm pituinen tapsi, jonka päähän Kuusamon Painouistin. Nyt sinulla on kaksi viehettä yhdessä siimassa pyytämässä samaan aikaan!Katso koko valikoima nettiesitteestämmeKalavinkki

Kokeile painouistinlitkoja! Voit kiinnittää jopa viisikin painouistinta peräkkäin kolmioleikareiden avulla. Tällä tavalla voit kalastaa samaan aikaan useampaa vesikerrosta ja saada monta kalaa samalla kertaa. Kalastaessasi tällä metodilla, käytä siimavarastona normaalin kelan tilalla vanhanajan puukelaa tai uudempaa ns. ”Kalapetteriä”, johon voit kehiä siiman, jossa on kolmioleikareita.

 

Kuusamon Uistin Oy